Jednou se zrodil nápad

12.05.2016

I během letošního jara se z nás stali „skřítci“, kteří šli podél silnic, aby uklidili ty plechovky, lahve, kola, části aut… Už poněkolikáté jsme tak navázali na projekt Čistá řeka Sázava.

Jednou se zrodil nápad

 

Žijeme tak, jak si uklidíme! Lhostejných lidí je stále dost – nehledají popelnici, ale kam co hodí, tam to zůstane. Doma a na zahradách mají asi uklizeno…., ale vše, co se jim nehodí, odhodí k sousedům nebo do lesa. Za vše hovoří nepořádek u silnic – a nedělají ho děti, ale řidiči. Jen málo z nich vystoupí z auta a sebere do tašky lahev či plechovku, které se tam povalují. Lhostejnost některých lidí nemá konce. Proto i během letošního jara se z nás stali „skřítci“, kteří šli podél silnic, aby uklidili ty plechovky, lahve, kola, části aut… Už poněkolikáté jsme tak navázali na projekt Čistá řeka Sázava.

 

Mohlo by se zdát, že jarního úklidu není třeba. Ale příroda se zazelená, teplo bude lákat k vycházkám do lesa, k řece, za sportem. A úklidem můžeme ještě zmnohonásobit radost a krásu voňavé přírody – je to náš dárek všem, kteří ji mají rádi.

 

Všem jarním „skřítkům“ patří velké díky.

 

Iva Danešová

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe