Slavnostní večer pro dobrovolníky, kteří čistili řeku Sázavu

25.05.2011

Přijít ale může každý, kdo se o projekt zajímá

Společnost Posázaví o.p.s. pořádá 28. května ve Společenském centru TÝNEC v Týnci nad Sázavou slavnostní večer u příležitosti ukončení letošního projektu Čistá řeka Sázava. Akce je poděkováním dobrovolníkům, kteří pomáhali čistit řeku z hladiny a břehů, i partnerům, kteří projekt podpořili finančně nebo materiálně, řekla ředitelka společnosti Posázaví o.p.s. Bohunka Zemanová.

„Dobrovolníci se při vstupu prokážou tričkem a vstupenkou, které dostali při úklidu řeky Sázavy. Přijít ale může každý, kdo se o projekt zajímá, vstupné je dobrovolné,“ dodala Bohunka Zemanová. Zájemci mohou své finanční dary dát do kasičky, která bude během slavnostního večera na zahradě Společenského centra TÝNEC.

Během slavnostního večera se budou postupně prezentovat účastníci všech pěti čištěných úseků řeky Sázavy. K tanci i poslechu zahraje skupina SPB. Programem možná bude provázet patronka projektu zpěvačka Aneta Langerová.

Šestý ročník projektu Čistá řeka Sázava se uskutečnil v polovině dubna. Společnost Posázaví o.p.s. organizovala úklid bezmála stokilometrového úseku z Kácova – zastávky Střechov do Pikovic. Přibližně 50 kilometrů řeky na horním toku mezi Havlíčkovým Brodem a Budčicemi čistili dobrovolníci pod taktovkou občanského sdružení Program Sázava 21. Čištění zhruba 20 kilometrů hladiny a břehů Sázavy z Budčic do Kácova – zastávky Střechov a 7 kilometrů Štěpánovského potoka se ujala místní akční skupina Lípa pro venkov o.s. Do úklidu se zapojilo dohromady více než 1500 dobrovolníků, kteří sesbírali 38,5 tuny odpadků.

jt

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe