Koncert Anety Langerové

24.05.2015

Mezi návštěvníky koncertu byla i Romana Blažejová z Jílového u Prahy. „Přišli jsme na koncert Anety Langerové, na jejím facebooku jsme se dověděli i to, že je koncert na podporu projektu Čistá řeka Sázava. Uvažovali jsme o tom, že bychom se k úklidu břehů připojili, ale termín nám nevyhovoval. Věříme, že se nám to podaří příště. Akce v Týnci byla celkově moc pěkná a příjemná,“ řekla Romana Blažejová

Zdeněk Eichler přijel na koncert Anety Langerové z Liberce. „Projekt jsme znali a koupí vstupenky jsme ho rádi podpořili, protože samotného úklidu řeky se kvůli pracovním povinnostem většinou nemůžeme zúčastnit,“ řekl Zdeněk Eichler.

V rámci Večera pro dobrovolníky se tradičně představily i party lidí, kteří pomáhali s úklidem břehů mezi Kácovem a Pikovicemi. Vzhledem k tomu, že se většinou jedná o skalní příznivce projektu, z jejich prezentací bylo možné vyčíst, že je práce i setkání s kamarády bavily. Nezklamali opět dobrovolníci z úseku Sázava–Chocerady,  kteří vtipnou divadelní etudou provedli diváky celým desetiletím úklidu.

Videoklip Olgy Špátové Drž rytmus s Čistou řekou Sázavou, který byl poprvé k vidění v Týnci nad Sázavou, je ke zhlédnutí na www.youtube.com/watch?v=lS3Z_xECQDw&feature=youtu.be. Vznikl v rámci letošního jarního úklidu břehů řeky Sázavy. Účinkují v něm Aneta Langerová, Zbyněk Mareš, Marie Štípková, Lucie Linhartová, Denisa Cibulková, Jakub Zitko, Josef Horáček a dobrovolníci projektu Čistá řeka Sázava.

Projekt Čistá řeka Sázava vznikl jako reakce na nepořádek, který na březích řeky zanechaly povodně. V prvních ročních se uklízelo mezi městem Sázava a obcí Pikovice, v současnosti se už čistí napříč dvěma kraji, Středočeským a Vysočinou, dohromady 212 kilometrů. Akci organizují společnosti Posázaví o.p.s., Lípa pro venkov, z.s., Královská stezka o.p.s. a MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Přidávají se ale další organizátoři – dobrovolníci letos uklidili například Benešovský, Dojetřický, Štěpánovský, Úžický nebo Jevanský potok a řeku Vrchlici. S úklidem Sázavy a jejích přítoků tak letos pomáhalo 3 076 dobrovolníků, kteří sesbírali téměř 37 tun odpadků.

Patronkou projektu je zpěvačka Aneta Langerová.

Partnery projektu jsou Povodí Vltavy, státní podnik a společnost Bisport s.r.o., mediálním partnerem Rádio Blaník.

Číslo sbírkového účtu: 1249-326666339/0800. Více informací je na www.cistarekasazava.cz.

Související obrázky
Související videa
Soubory ke stažení

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe