Dobrovolníci vyrazili na řeku Sázavu

12.04.2008

Veřejnou sbírku pořádá Posázaví o.p.s. za účelem shromáždění finančních prostředků na realizaci projektu Čistá řeka Sázava.

řetí ročník projektu Čistá řeka Sázava odstartoval. Jeho úkolem je vyčistit břehy řeky od odpadků v úseku od městyse Kácov až do Pikovic. Organizátorem tohoto projektu je Posázaví o.p.s.

V sobotu 12. dubna vyrazilo na řeku Sázavu 31 dobrovolníků a 24 se jich k nim přidalo ze břehů. V rámci projektu Čistá řeka Sázava vyčistili první úsek od městyse Kácov ke Sporthotelu Kácov. První kontejner odpadu byl naložen. „První den čištění řeky počasí dobrovolníkům celkem přálo, pršelo těsně před vyplutím a dokonce se účastníci projektu během dne dočkali i sluníčka“ ocenila přírodní podmínky Bohuslava Zemanová, ředitelka společnosti Posázaví o.p.s.

Manažerka projektu Barbora Čmelíková k tomu přidala ocenění: „je hodně fajn, že přišlo tolik dobrovolníků, dnes to šlo opravdu rychle a moc jim všem děkuji. Jsem opravdu moc ráda, že se nám podařilo uspořádat v po loňském úspěchu i letošní ročním, i když není vůbec lehké sdružit dostatečné množství finančních prostředků na pokrytí nákladů, které jsou odhadnuty na 400 tisíc Kč. Tady patří dík partnerům a sponzorům.

Projekt trvá celkem 15 dní, dobrovolníci vyčistí zhruba 150 km břehů, posledním dnem čištění je 26. dubna.

 

 

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe