O projektu Čistá řeka Sázava se už ví i v zahraničí

19.05.2011

Letošního ročníku se zúčastnil Solomon Small z charitativní organizace Thames21

A zasloužil se o to Solomon Small z londýnské charitativní organizace Thames21, která se zabývá čištěním řek a kanálů v hlavním městě Velké Británie. Zúčastnil se letošního čištění řeky Sázavy nejen jako pozorovatel, ale sám přiložil také ruku k dílu. Uklízel břehy v Poříčí nad Sázavou a odpadky sbíral také z lodi na úseku ze Žampachu do Pikovic. A přiznal se, že to byl nevšední zážitek. V Londýně totiž čistí pouze břehy řek, maximálně se brodí mělkými kanály.

Solomon Small se seznámil také s prací zásobovacích týmů a jejich péčí o dobrovolníky. Velice se mu líbilo, kolik se do úklidu řeky Sázavy zapojilo dětí a mladých lidí. Procestoval všechny čištěné úseky. Zajímal se o historii projektu, viděl, jak vzniká dokument o úklidu řeky, zjistil, co všechno obnáší práce hlavní manažerky. Setkal se také s patronkou projektu zpěvačkou Anetou Langerovou.

Výsledkem jeho návštěvy je nabídka spolupráce mezi společnostmi Posázaví o.p.s. a Thames21. Londýnská strana by podle něj mohla podpořit nejen projekt Čistá řeka Sázava, ale i další aktivity, které společnost Posázaví o.p.s. připravuje.

jt

Související obrázky

Nepodařilo se načíst flash plugin. Stáhnout si ho můžete z webu Adobe